Opfokbedrijf Corné Dirven van Meyl ~ Vitalogica

Opfokbedrijf Corné Dirven van Meyl

Opfokbedrijf Corné Dirven van Meyl

De natuur zoveel mogelijk meekrijgen in plaats van tegenwerken.

“Met chemie in je stallen, werk je de natuur tegen. Door het gebruik van micro-organismen zorg je voor een positieve balans en kun je de natuur zo veel mogelijk meehelpen.” Dat is de stelling van Corné Dirven van Opfokbedrijf Dirven van Meyl. Voor de ecologische balans in hun stallen (12.500 traag groeiende kuikens en 3.000 vleesvarkens) gebruiken ze wekelijks E.M. liquid for life, Effectieve Micro-organismen. Zo proberen ze het varken zonder medicijnen geslachtsrijp te krijgen.

Voor de kippen gebruiken ze ook E.M. Al een jaar of zeven gebruiken ze helemaal geen medicijnen meer bij hun Gildehoenen. “De puzzel in de stal en voor de dieren moet goed in elkaar zitten. Alles moet kloppen. Goede voeding, gezonde dieraanvoer, goede luchtdoorvoer. Zien we dat een dier even wat minder in z’n vel zit, dan geven we ze ook E.M. door het water heen. Én een aspirientje erbij, dan zijn ze binnen enkele dagen weer opgeknapt. Met het gebruik van E.M. worden slechte bacteriën verdrukt in een stal en is er een betere balans ontstaan. Wij volgen de ontwikkelingen in de markt op dit gebied en wij hebben de adviezen van Vitalogica ter harte genomen. Zo hebben we ook een vitaliser op de waterleiding.

De resultaten bij de dieren zijn heel goed, het geeft aan dat het een positieve bijdrage heeft voor de gezondheid voor de dieren. Alles bij elkaar geeft het een positief effect.”