Eef Stel Groentekwekerij in Dalfsen ~ Vitalogica

Eef Stel Groentekwekerij in Dalfsen

Eef Stel Groentekwekerij in Dalfsen

    

“Ik ben Eef Stel, de vierde generatie tuinder. We hebben altijd voor de reguliere teelt geteeld, voor de veiling. Op een bepaald moment, ongeveer twintig jaar geleden, begon het mij tegen te staan. Ik moest een cocktail van zeven verschillende bestrijdingsmiddelen maken om een goede krop sla te kunnen telen. Vanaf dat moment hebben we het roer omgegooid en zijn we op een natuurlijke manier gaan telen. We hebben een vitaliser van Vitalogica op onze waterleiding. Ik ben van mening dat als je grond 100% in conditie is, de natuur de bemesting zelf reguleert en je zelf niet meer hoeft bij te bemesten.

Bijna 25 jaar terug, dacht ik ook water is water. Door gebruik van de vitaliser hebben we 99% van de kunstmest kunnen uitsluiten. Dat bereik je door jarenlang gevitaliseerd water te gebruiken. De vitaliser zorgt er voor dat de anorganische elementen in het water weer goed opneembaar worden. Door gevitaliseerd water krijgt de plant veel meer wortels en houdt daardoor veel meer vocht vast. Normaal gaat het blad bij warm weer slap hangen. Maar bij ons is dat niet het geval. Water is een drager, die informatie vasthoudt. Alles draait in het leven om trillingen, om bioresonantie. Dat merk je bij ons in de kas, dat voel je als je er bent.  De voedingsstoffen worden beter opgenomen door gebruik van gevitaliseerd water. Er is geen productieverhoging of snellere groei. Maar de smaak! Onze groenten proeven weer zoals vroeger. Vol met mineralen en sporenelementen.”

Eef Stel is ervan overtuigd dat de vitalisers van Vitalogica de enige vitalisers zijn die werken zoals het bedoeld is. Ook bij de familie Stel in huis is een vitaliser geïnstalleerd, en ook bij al zijn kinderen. Ze willen niet zonder. Dit is de enige vitaliser waar de ordening van de molecuulexplosie plaatsvindt. “We hebben dat ook nagemeten in het laboratorium.”

Behalve veel meer smaak, zijn de groenten ook veel langer houdbaar. En beiden komt goed van pas in de horeca. Kwekerij Eef Stel levert al 20 jaar zijn groenten aan de Librije, maar ook aan het Waldorf Astoria in Amsterdam, Lauswolt in Beetsterzwaag, Mooirivier en De Zon in Ommen én ook aan de Jumbo in Dalfsen. U kunt ook terecht in de winkel bij de kas in Dalfsen.

www.kwekerijeefstel.nl Tel: 0529-432742