Lida Stork Hof te Boekelo ~ Vitalogica

Lida Stork Hof te Boekelo

Lida Stork Hof te Boekelo

Lida en Charles Stork wonen op het Twentse landgoed Hof te Boekelo. Jaren geleden had haar osteopaat gezegd dat ze een vitaliser zou moeten aanschaffen. Deze osteopaat had een aantal vitalisers uitgeprobeerd en vond dat deze (van Vitalogica) het beste werkte. Ze hebben zo’n 100 Herefords koeien. Toen haar 18 jaar oude koe nog een kalfje kreeg, had ze een waterkuip met gevitaliseerd water in de tuin gezet. Hoewel ze ook normaal in de stal konden drinken, kwamen moeder en kalf steeds naar de waterbak in de tuin. Het kalf groeide fantastisch en de moeder deed het ook erg goed. Ook haar planten deden het veel beter dan voorheen.

Ze deed haar verhaal ook bij de andere boeren in de omgeving. Die werden ook enthousiast en lieten ook een vitaliser op de waterleiding plaatsen. Noemenswaardig is dat bij al deze boeren het celgetal naar beneden gegaan is. De familie Stork heeft in de stal voor de koeien een vitaliser, in hun boerderij, hun dochter, op kantoor, overal heeft ze een vitaliser.

Hof te Boekelo Traditional Herefords zijn Herefords die gefokt zijn uit dieren van zuiver Britse afstamming zonder inmenging van buitenlandse bloedlijnen en waarvan de afstamming teruggaat tot het in 1878 gesloten Hereford stamboek. Het zijn zeer gezonde runderen, die op een voerrantsoen van oude grassoorten in staat zijn een uitstekende biefstuk te produceren, zonder afgemest te worden met mais of granen.

Ze hebben een bijzondere en zeldzame afstamming, enkele van de vrouwelijke bloedlijnen zijn elders in de wereld uitgestorven.  Door een zorgvuldig fokprogramma wordt deze afstamming in stand gehouden. Regelmatig worden speciaal geselecteerde stieren uit Groot Britannië geïmporteerd, die allemaal een zeer goede afstamming hebben.

Duurzame landbouw houdt in dat de weilanden bemest worden met eigen gecomposteerde potstalmest, Liquid for life, schelpenkalk en kleimineralen, hierdoor kan de bodem werken aan herstel en behoud van de juiste voedingsstoffen.

Door het gebruik van EM (Effectieve Micro-organismen) kunnen we ervoor zorgen dat het bodemleven optimaal wordt.