Ontgiften met natuurlijke producten ~ Vitalogica

Blog

Ontgiften met natuurlijke producten

Tegenwoordig worden we blootgesteld aan zware metalen op een dagelijkse basis, zonder het te weten. Amalgaan, aluminium, cadmium en kwik zijn enkele van de zware metalen die het vermogen bezitten om zich te hechten aan het zenuwstelsel en botten. Ze accumuleren in de loop der jaren en uiteindelijk ontstaan er gezondheidsproblemen die samenhangen met zware metalen vergiftiging.
Het goede nieuws is dat de combinatie van koriander, chlorella en bentoniet helpt om zware metalen te cheleren en voorkomen dat ze in omloop in het lichaam komen.

Chelerende middelen zijn diegenen die zich hechten aan toxische ionen van zware metalen en worden vervolgens uit het systeem gespoeld via de reguliere kanalen van excretie.

Drugs zoals 2,3-dimercaprol zijn lang gebruikt als onderdeel van chelatietherapie, maar ze zijn ook bekend nadelige neveneffecten te veroorzaken. Verbazingwekkend, de combinatie van koriander, bentoniet en chlorella werkt als een krachtige chelator, zonder bijwerkingen.

“Veel gezondheidswerkers gebruiken synthetische chelerende middelen zoals DMPS, DMSA, EDTA en anderen om zware metalen te mobiliseren en te elimineren uit het lichaam. Er zijn voordelen en nadelen aan het gebruik daarvan. Een voordeel is de kracht van hun mobiliserende activiteiten. Ze zijn snel om bepaalde metalen te mobiliseren en te verwijderen uit het lichaam. Let op, dit kan een enorme last op detoxificatie systemen van het lichaam plaatsen.

Koriander wordt het best gebruikt samen met chlorella en bentoniet omdat het meer gifstoffen mobiliseert dan dat het uit het lichaam kan dragen. Het kan daardoor het bindweefsel (waar de zenuwen zich bevinden) met metalen overspoelen, die eerder in veiliger schuilplaatsen werden opgeslagen. Dit kan leiden tot hertoxificatie als er geen bindmiddel wordt gebruikt om de zware metalen in hun schuilplaatsen in het lichaam te verwijderen.

Mensen die veel koriander gebruiken op een dagelijkse basis, ervaren humeurigheid, gewrichtspijn, en vreselijke acne. Dit is een gevolg van het feit dat, terwijl de koriander zware metalen mobiliseert, deze niet snel genoeg uit het lichaam kunnen worden verwijderd.

Het toevoegen van chlorella en bentoniet, een intestinaal absorptiemiddel, stopt de retoxificatie van het systeem.

Het is wetenschappelijk aangetoond dat het gebruik van koriander en chlorella als chelatoren tot 74 procent van aluminium, 87 procent van lood, en 91 procent van kwik uit het lichaam verwijdert binnen 42 dagen. Als je ook bentoniet toevoegt werkt deze combinatie nog beter.

Voordelen van Chlorella
Het herstelt een gezonde darmflora;
Het is effectief bij het elimineren van ongewenste stoffen uit het lichaam;
Het opent celwanden, die nodig zijn voor detox processen;
Het zit vol met aminozuren, waardoor het ideaal is voor vegetariërs;
Het bevat de meest gemakkelijk opneembare vorm van B6 en B12;
Het bevat methyl-coblolamine, dit herstelt het zenuwstelsel, dat lijdt aan zware metalen vergiftiging;
Het is antiviraal;
Het herstelt de ontgifting functies van het lichaam;
Het bindt aan dioxinen en milieu-toxines;
Het bindt aan zware metalen;
Het bevat alfa- en gamma lineolic zuur dat de inname van visolie en andere vetzuren verhoogt en verbetert glutathion.

Voordelen van Cilantro (koriander)
Het bevordert de gezondheid van de lever;
Het vermindert misselijkheid;
Het kan worden gebruikt als slijmoplosser;
Het bestrijdt bloedarmoede;
Het vermindert milde zwelling;
Het voegt vezels toe aan het spijsverteringskanaal;
Het is antibacterieel;
Het is een zeer effectieve metaaltoxine;
Het verhoogt HDL-cholesterol en verlaagt LDL;
Het is een krachtige anti-inflammatoire;
Het vergemakkelijkt hormonale schommelingen tijdens de menstruatie en de menopauze;
Het voorkomt gas en een opgeblazen gevoel.
Koriander doet de concentratie kwik in de urine sterk toenemen (3 tot 5 maal hoger).

Met gebruik van koriander zal je dus grofweg geschat 5 tot 15 mcg kwik per dag elimineren. Dit is wederom veel minder dan wat je lichaam normaal afvoert per dag (75 mcg). Om een duidelijk effect van koriander te kunnen verkrijgen, moet men doorgaans zeer veel koriander gebruiken.

Koriander mag echter niet als een groente beschouwd worden. De inname van grote hoeveelheden is op langere termijn zeker niet evident. Vooral voor de reeds fragiele gezondheid van de kwik belaste persoon kan het een zware belasting zijn.

Chlorella of aanverwante algen worden in het alternatief medisch circuit regelmatig aangeraden om kwik te ontgiften.

Deze producten zouden een goede affiniteit hebben voor kwik. Probleem is echter dat deze producten niet opneembaar zijn in de dunne darm. Je zou er dus in het beste geval de kwik die je ingeslikt hebt en welke in de dunne darm terechtgekomen is mee kunnen ontgiften.

De historische kwik die hoofdzakelijk in de beenderen opgestapeld zit, zal dus onbereikbaar zijn voor Chlorella.

In Bentoniet kleimineralen komen alle spoorelementen wel voor in een natuurlijke evenwichtige verhouding. Dus ook selenium. Bentoniet is ook een goede toxinebinder.