Heeft u ook last van uw darmen? ~ Vitalogica

Blog

Heeft u ook last van uw darmen?

Twee miljoen Nederlanders kampen dagelijks met schaamte, angst of onmacht door spijsverteringsaandoeningen, aldus de maag-lever-darmstichting. Dat verbaast ons niets.

Onze gezondheid wordt immers voortdurend aangevallen door duizenden chemische verontreinigende stoffen, antibiotica, frequenties van pesticiden en medicijnen op drinkwater, geneesmiddelen, hand-ontsmettingsmiddelen, wasmiddelen en zelfs huishoudelijke schoonmaakmiddelen.

Dankzij de moderne landbouwpraktijken, zijn onze bodems verontreinigd door industriële vervuiling, pesticiden en kunstmest. Dit brengt niet alleen onze gezondheid in gevaar maar ook draagt het bij aan erosie en uitputting van onze aarde/bodem.

Als resultaat, hebben wij minder voedingsstoffen in ons voedsel zitten. En de voedingsstoffen die er nog in zitten, zijn vele malen kleinere hoeveelheden dan dat ze jaren geleden waren. Dit, samen met een verminderd vermogen om correct gebruik te maken van wat er nog aan aarde beschikbaar is, verzwakt het ons immuunsysteem en maakt ons kwetsbaarder voor infecties en ziektes.

Gelukkig, een oplossing…

Veel gezondheidsbewuste mensen begrijpen nu het verschil tussen ‘Goede’ en ‘Slechte’ darmbacteriën en hoe belangrijk het is om het spijsverteringsstelsel in tiptop conditie te houden. Een gezonde spijsvertering is van essentieel belang voor het bouwen van de immuniteit, de regulering van de eetlust, het beheer van stress, en nog veel meer.

Drie groepen micro-organismen

In een gezonde stofwisseling zijn miljarden micro-organismen aanwezig. Om het simpel begrijpbaar te krijgen kun je deze micro-organismen het best verdelen in drie groepen

De goede micro-organismen, de Opportunisten (Meelopers) en de Ziekmakende micro-organismen, die de opdracht hebben om alles wat ziek zwak en misselijk is in de natuur op te ruimen.