Zuurstof, celdeling en enzymontwikkeling ~ Vitalogica

Blog

Zuurstof, celdeling en enzymontwikkeling

Een menselijk en ook een dierlijk lichaam bestaat uit ± 85 van de ongeveer 105 voorkomende elementen op deze aarde. Water en zuurstof spelen een belangrijke rol maar ook de resterende 83 elementen zijn van onmisbare aard voor een gezonde celdeling. Met de juiste bouwstoffen is een lichaam in staat zichzelf te reguleren en genezen.

Enzymen zijn van levensbelang

Als alle benodigde elementen aanwezig zijn, worden er ook gezonde en gecontroleerde celdelingsprocessen aangestuurd. Ook spelen deze elementen een grote rol voor de micro-organismen in de darmen. Zijn er bepaalde elementen niet aanwezig, kan er geen goede enzymontwikkeling verkregen worden. Voor een goede stofwisseling én een gezond lichaam is de productie van enzymen van levensbelang.

De hoeveelheid levensnoodzakelijke zuurstof per cm3

In de lucht om je heen zweven allemaal bijna onzichtbare deeltjes. Deze deeltjes noemen we ionen. Ionen zijn in feite elektrisch geladen deeltjes die niet alleen buiten maar ook binnen rondzweven. De negatief geladen ionen zijn belangrijk om het zuurstofgehalte in de lucht op peil te houden. Onderstaand volgt een overzicht van het aantal negatieve ionen per cm3 op verschillende plaatsen. Hoe lager het ionengehalte, hoe minder aanwezige zuurstof.

Ionen per cm3, hoe hoger het aantal, hoe meer zuurstof er in de lucht zit:

Waterval, bos: 50.000
Bergen, zee: 5.000
Stadsrand, weide, veld: 700-1.500
Park in stad: 400-600
Trottoir: 100-200
Woning in binnenstad: 40-50
Gesloten kantoor met airco: 0-25